**** انتظارحاضر ***** ENTEZAR
فرهنگي، اجتماعي، علمی,دفاع مقدس
پنج شنبه 1 دی 1390برچسب:, :: 21:30 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

http://img.tebyan.net/big/1388/10/20417523923431982151376442001315724616636.jpg

دوکوهه

دوکوهه السّلام ای خانه عشق

دوکوهه السلام ای خانه عشق

 



عشق من ، دنيای من ، عقباي من

اي دوكوهه ، شادي وغم هاي من

اي دوكوهه مأمن راز و نياز

اي دوكوهه شاهد اشك ونماز

اي عزيزم ، از چه عهدي بسته اي؟

گر كه بستي ، پس چرا بشكسته اي؟

كو؟ چه شد پيمان با ما ماندنت

باورم نبوَد چنين وا ماندنت

كعبه من از چه با ما نيستي؟

يا بگو در انتظا ر كيستي؟

ديگر اينسان واله و نالان مباش!

منتظر از بهر آن ياران مباش!

                                                                    

شهید همتشهید دستوادهجاویدالاثر متوسلیان

                                               

بهر گردان كميل ديگر نمان

نيست ديگر حمزه و مالك عيان

چون شده مقداد؟ گو عمّار كو؟

مسلم و ميثم، بگو انصار كو؟

هم حبيب و جعفر طيّار نيست

جاي سلمان و ابوذر كيست، چيست؟

از شهادت، از بلال، از ذوالفقار

دل بكن، ديگر نبيني آن وقار

غربتت باشد به جانم چون شرر

زين شرر تاريك خورشيد و قمر

گر رود نامت ز يادم ، نيستم

گر نباشم عاشقت ، پس كيستم؟

اي دوكوهه، اي دواي درد من

آشنا با اشك هاي سرد من

اشك من گرديده خون از ياد تو

از سكوت و اشك و استمداد تو

اشك و آهت بر دل من تيغ زد

كوه و صحرا از غم تو جيغ زد

حسرتت بر جانم آتش ميزند

شعله اي در اين كشاكش ميزند

                                                                     http://img.tebyan.net/big/1388/10/22716513719666194551612418911133150210216.jpg

                                             

اي دوكوهه،گو حسينيه چه شد،

سجده هاي پر نم و گريه چه شد؟

اي حسينيه بگو كو همّتت؟

همّت ودستواره و حاج احمدت؟

                                            

گر كه نيّت بر جدائي داشتي!

از چه مهرت در دل ما كاشتي!؟

مهر تو از مهر مادر برتر است

عشق تو از عشق مافيها ، سر است

دل زياد روي تو پر خون بوَد

عاشق جا مانده، بس مجنون بوَد

                                            

عاشق مجنون دگر وا مانده است

زانكه او از قافله جا مانده است

                                       

وعده گاه عشق زهرا(س) و علي(ع)

سجده گاه بيقراران علي(ع)

در فراق ديدنت پير شدم

خود توداني كه زمينگير شدم

ساقيا، اين عبد نا چيزت بخر

سوي ياران و رفيقانم ببر

                           http://img.tebyan.net/big/1388/10/2032366165931428139238179213220171166166252.jpg

 

احتمالا تا صحبت از ساختمان های بزرگ می شود، ذهن همه شما به دوبی و آسمان خراش های عظیم اش معطوف می شود، یا اینکه به یاد چین و فرودگاه ویژه المپیک اش می افتید؟ اما این بار را اشتباه کرده اید، چون قرار است به شهر استانبول در ترکیه برویم!

 ترمینال جدید فرودگاه Sabiha Gökçen استانبول ، بزرگ ترین ساختمان امن دنیا در برابر زلزله است. همانطور که در عکس بالا می بینید, این ساختمان با بیش از ۱۸۶ هزار متر مربع داربست حمایت می شود، هرچند که همه این مصالح بر روی یک اسکیت چرخدار زمین شناختی (گسل) بنا شده اند.  

تمامی بار این بنا بر دوش ۳۰۰ isolator ای است که در آن به کار رفته است. این یاتاقان های عظیم به ساختمان امکان می دهند که در زمان زلزله با تاخیر و هم جهت با آن به حرکت درآید. اگر بدانید که استانبول در سال ۱۹۹۹ یکی از بدترین زلزله های ۳۰ سال گذشته را با قدرت ۷.۹ ریشتر از سر گذرانده است، آن گاه بهتر می توانید دلیل طراحی چنین بنای ضد لرزه ای توسط مهندسان ترک را درک کنید.

البته اگر هنگام یک زلزله بزرگ در این ساختمان باشید، مطمئنا از دیدن ساختمانی که از این سو به آن سو می رقصد، بیش از زمین لرزه در حال وقوع وحشت خواهید کرد. دیدن چنین صحنه ای برای من که واقعا باور نکردنی و خارق العاده است. احتمالا بعد از این اتفاق، حاضران بازمانده در این ساختمان را باید «قوی ترین افراد روی زمین» نامید!

پنج شنبه 19 آبان 1390برچسب:, :: 18:7 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

شاهکارهاي معماري جهان بقیه در ادامه مطلب.....................



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 19 آبان 1390برچسب:, :: 16:29 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

 

جهان ما مملو از طرحهای بی نظیر و خلاقانه ای است که به دست هنرمندان گذشته و معاصر ساخته شده است. در این مطلب ۱۵ اثر بی نظیر معماری جهان معرفی می شوند.

مکعب آبی

 



Click this bar to view the original image of 666x470px.


طرحی که تا به حال نظیر آن دیده نشده. استادیوم ورزش‌های آبی پکن که برای المپیک ۲۰۰۸ آماده شده، معماری شگفت‌انگیزی دارد. به خاطر نمای حبابی و شفاف، این استادیوم لقب مکعب آبی گرفته است.

این ورزشگاه طوری طراحی شده که در مصرف انرژی کارا باشد، پوسته حبابی، انرژی نور خورشید را جذب می‌کند و هوا و آب استادیوم را گرم می‌کند. هر حباب، *****ی دارد که میزان پراکنده شدن گرما را تنظیم می‌کند. جنس این حباب‌ها از یک ماده شبیه تفلون موسوم به ETFE است. بنابراین این ورزشگاه سازه‌ای «سبز» و سازگار با محیط زیست محسوب می‌شود.


این استادیوم از آب بارانی که روی سقفش می‌بارد بعد از تصفیه، برای تأمین آب ورزشگاه استفاده می‌کند. تخمین زده می‌شود که ۱۵۰ تا ۲۰۰ ملیون دلار هزینه، صرف ساختن مکعب آبی شده باشد. عملیات ساخت این استادیوم از دسامبر ۲۰۰۳ آغاز شد.

سازه هرمی جادوگران


یکی ازقدیمی ترین شاهکارهایی که گویای اسرار و رویه های مردم زمان خود می باشد، هرم آکسمال است که از نمایی دور بر فراز سرزمین یاکتان خود نمایی می کند. این بنا توسط مایان ها درگذشته ساخته شده است و نظیر بنای مشابه خود در مصر است.

کوه های مونت مِرو


این بنا در قرن ۱۲ ساخته شده و پس از یک واقعه تاریخی مقدس تکمیل و شکل یافته است. در واقع بنا برای ستایش و احترام به یکی از خداوندگاران هندی به نام ویشنو ساخته شده و به همین دلیل به نقطه ثقلی در آیین بودایی ها و سرنوشت انسان ها و هم چنین غرور و افتخار وطنی مبدل گشته است.

نزدیک تر به خدا


منار آلم مینستر که گویی آسمان را در محله آلم واقع در آلمان به دو نیم کرده است، مدت ها ست به عنوان اثری بی نظیر یکه تازی می کرد. به سفارش یکی از شخصیت های زمانه، تاسیس این بنا در قرن چهاردهم آغاز شد اما تا سال ۱۸۹۰ کار تکمیل آن به طول انجامید. تا زمانی که بلندترین برج در واشنگتن بر آن سایه افکند، اما باز هم به عنوان بلندترین کلیسای جهان به شمار می رود.

بنایی تیغه مانند


هر کس که عاشق نیویورک باشد و یا آن را بشناسد، ساختمان فلت آیرن را به خوبی سایر بنا های معروف می شناسد. یکی از اولین آسمان خراش هایی است که ساخته شده است و به مدت ۱۰۰ سال در محله منهتن مانند جواهری می درخشیده است.

یک شاهکار هنری


ساخت این اثر هنری بسیار زیبا که حتی کودکان نیز از آن شناختی کافی دارند به طور رسمی به دستور ملکه الیزابت دوم در سال ۱۹۷۳ آغاز شد. طراح و معمار خانه اپرای سیدنی به دلیل کشاکش مسئولان دولتی هرگز نتوانست پایان شاهکار خود را ببیند.

جذاب و عظیم


این بنای تاثیر گذار و با ابهت در دو وجه ساخته شده است تا دو بلوک بزرگ فلزی از دو سر به هم پیوند بخورند. این دو بلوک معظم بالاخره در سال ۲۰۰۷ به هم متصل شدند. هم اکنون این محل خانه سینمایی مرکزی در چین می باشد.

مناره ای الهام بخش


دبی، شهری است که به سرعت جایگاهی بسیار ویژه در زمینه رقابت و طرح های معماری در دنیا پیدا کرده است. این امر با ساخته شدن بلندترین آسمان خراش به نام برج خلیفه بیش از بیش خود را نمایان کرد. طرحی مرکب از دو برج مسکونی و تجاری که مدت هایی طولانی رکورد های جهانی را شکست و رسیدن به این رکورد را دست نیافتنی کرد. این برج که توسط معماران آمریکایی طراحی شده است هزینه ای بالغ بر ۱٫۵ بیلیون دلار در بر داشته است.


برج های دوقلو


برج های دو قلوی پتروناس در مالزی از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ حرف اول را می زدند. آلین رابرت معروف به اسپایدرمن تنها توانست تا ارتفاع طبقه شصت برج از ۸۰ طبقه آن صعود کند و هرگز موفق به بالا رفتن کامل از آن نشد و با دستگیری توسط پلیس ناکام ماند.

آشیانه پرنده


طرح مواج بنایی زیبا که استادیوم ملی چین است و نگاه های بسیار زیادی را در سراسر جهان در المپیک تابستان ۲۰۰۸ شیفته خود کرده بود. این بنا معروف به آشیانه پرنده است و بزرگترین سازه ساخته شده از فلز به شمار می رود که ۵ سال ساخت و تکمیل آن به طول انجامید. این طرح از یکی از هنرهای دستی بسیار پیچیده در سفال سازی چینی الهام گرفته شده است.

کلیسای جامع پوشیده از رنگ های آبنبات


بنایی بسیار زیبا، شاد و سرشار از انرژی، که نباید با کیکی خوشمزه آن را اشتباه گرفت. کلیسای جامع سن باسیل نمونه بی نظیری است که استعداد و نبوغ روس ها را به معرض نمایش گذاشته است. دهه ها جنگ و درگیری، انقلاب و جنبه های پوچ گرایی کمونیستی، هیچ کدام نتوانست باعث تخریب این بنا شوند.

جزیره ساخته دست بشر


هر چند این تصویر تا حد ممکن تصور ساخته بشری بودن جزیره را غیر ممکن می کند اما واقعیت این است که تمام اجزا ساخته شده این جزیره از مواد و مصالح ساخته شده به دست انسان است. یک بار دیگر، شهر دبی با ساخت جزیره ای دور از تصور و عرف متداول در ساخت و ساز، دنیا را شگفت زده کرد. این جزیره پالم آیلند ( نخل خرما ) نام دارد که طرح معماری و مهندسی خارق العاده و برجسته ای به شمار می رود.

گنبد دو هزار ساله


طرحی ارزشمند و دقیق. این اثر گنبد میلنیوم نام دارد و در حال از بین رفتن است، این اثر در جنوب لندن هم چنان با ابهت خود بسیاری را خیره خود کرده و شگفت زده می کند.

زندگی آینده در زمان حال


چه بر روی زمین که بسیار غفلت از آن شده و چه بر سیاره مریخ، کار و تحقیق درباره طرح های زیست محیطی لازمه آینده بشریت است. این بنا با نام لاتین خود بیوسفیر ۲ و لانگ بنایی کاملا مجهز، نمایانگر بزرگترین و نزدیک ترین طرح ممکن و مناسب زیست محیطی است که تا به حال ساخته شده است. متاسفانه این طرح به علت مشکلات تامین اعتبار و شکاکیت برخی از دانشمندان در روز های اول اجرای خود متوقف شد. تعداد بسیار کمی از نتایج حاصله از این پروژه ثبت علمی شده است.
سنگ بنایی از شعر




۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، طرح فوق العاده ای در اردن، بر جای گذاشته شد که هم اکنون در فهرست هفت اثر خارق العاده جهان قرار دارد. این اثر پترا نام دارد. پترا شهری است کامل که همهٔ آن در کوه و در تخته سنگهایی به رنگ گُل سرخ یا رنگ صورتی تراشیده شده‌ است. از اینجاست که نام این شهر زیبا پترا نام نهاده شده ‌است.

 

شنبه 7 آبان 1390برچسب:, :: 22:40 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**






خودت هم می دانستی که تو، گلی سرخ از گل های بهشتی! بارها تو را می دیدم که چگونه می خواهی درب زندگی که در آن حبس بودی را با شهادتت باز کرده به ملکوت سفر کنی...!

یاران مردانه رفتند، اما هنوز تکبير وفاداري‌شان از مناره‌هاي ... غيرت اين ديار به گوش مي‌رسد.

 ياران عاشقانه رفتند، اما هنوز لاله‌هاي سرخ دشت‌هاي اين خاک به يمن آنان به پا ايستاده‌اند

و ما چند روزي را در هفته دفاع مقدس به ياد آن رادمردان،

 ايثار و شهادتشان را به نظاره مي‌نشينيم.

       

پنج شنبه 5 آبان 1390برچسب:, :: 23:46 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**


راستی، جبهه کجا بود؟

جبهه انجایی بود که خدا را تا جلو دیدگانت می یافتی و حس می کردی شهاب شهادت در آسمان ملکوتی اش نور افشانی می کند و هر از چندی بر شانه یکی می نشست .

جبهه آن جایی بود که فرشتگان ملکوتش ، بسیجیانی بودند که از کرانه تاریک تنگ خاک ، به دور بودند و هر صبح با خورشید به زمین می تابیدند و در هر سحرشان با قدم سجود از مرز شهوات به شهود میرسیدند و از تکاثر به کوثر می رسیدند . جبهه صالح ستان وارثان زمین بود.

 

 جلگه ای معطر و مطهر از خون شهیدان که روح ملائک مقرب خداوندی را متوجه خود کرده بود . کوچه هایش بی انتها و چشمه هایش همیشه جاری .
جبهه آن جایی بود که در ملکوت بی غبارش ،کهکشانی نور ریز ، سجاده هایی می یافتی از جنس نور که بسان عبا، برتن سپاهیانش بافته بودند ، تا بر تپه تیره گمراهان بتازند و مصداق ((یخرجهم من الظلمات الی النور)) باشند ملکوتی که همه چیز در قربانگاه قرب آن ذبح می شد .

بلبل باور در باغ ملکوتش سرود بی قراری هیهات من الذله را می سراید و درآن وادی امن خفاش شبهه و شک را جایی نبود . ذره ای خود پنداری در گلستان خدایی شان نمی یافتی.

هم ما و هم جبهه هردویمان دلتنگ یکدیگریم .

آنچنان که نی به وقت نالیدن ، به دلسوخته ای برای نواختن نیازمند است . خدایا مارا بسیجی بدار و ما را بر آن ملکوت بارده و آخرین صفحه از عمر ما را به رنگ خون دلمان رنگین کن . خدایا به ما فهم فرهنگ فرهیختگان جبهه را عطا فرما.

خدا،بیاموزمان که بسیجی بودن را عار ندانیم تا صفحه کربلا خالی از اصحاب نباشد .

خدایا ما را بسیجی بدار در دنیا و آخرت.

پنج شنبه 5 آبان 1390برچسب:, :: 23:45 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

http://shalamcheh.ir/index.php?option=com_joomgallery&func=watermark&id=37&catid=17&orig=1&no_html=1&Itemid=53  http://shalamcheh.ir/index.php?option=com_joomgallery&func=watermark&id=36&catid=17&orig=1&no_html=1&Itemid=53




اينجامقدس است، مقدسِ مقدس.
اينجا سرزميني است که زماني آبستن جنگ بود، جنگي ناجوانمردانه و تحميلي، بدون دليل منطقي و متفاوت با جنگ هاي « ماراتن » ، « لاده » ، « پلاتايا » ، « هميرا » ، « مولاکه » ، « کاناي » ، « زاما » . اينجا زيارتگاه فرشته ها و ملائکه است؛ « فاخلع نعليک انک بالواد المقدس طوي ».
بايد يواش يواش قدم برداري تا خواب شهدا را بهم نزني.
بايد نرم و آهسته راه بروي تا چيني نازک تنهائيشان ترک برندارد.
مواظب تاول ها باش تا دهان باز نکنند.
اينجا بايد چراغ تکليفت را روشن کني.
اي کاش مي شد به عمق اين خاک کوچ کرد، تا راز هاي سر به مهر و ناشنوده را دانست و فهميد.
مي خواهم از برهوت حرف بگذرم و خلوت شهدا و بزم عارفانه شان را بهم بزنم. چشم هايت را ببند و با من همسفر شو.
اينجا منتها اليه غرب خرمشهر است. گفتم خرمشهر. يادم آمد که صدام می خواست اسم خرمشهر را محمره يا معمره بگذارد و اهواز را می خواست با « هاء » حوض بنويسد، « الحواز » و خوزستان را عربستان ؛ و سوسنگرد را خفاجيه بنامد. او مي خواست واحد پول خوزستان را تبديل به دينار کند، ولي نتوانست.
خوش آمدي! اما با وضو! اذن دخول بخوان! باذن الله و اذن رسوله و...
سلام به غروب غم انگيز و معنا دار شلمچه.
سلام به غروب خون بار شلمچه.
سلام بر شلمچه که از پاره هاي دل رهبر رنگين است. 1
« سلام بر شهدا و بدن هاي مطهرشان که همدمي جز نسيم صحرا و پناهي جز مادرشان فاطمه زهرا سلام الله عليها ندارند. »
سلام بر « حاج ابراهيم همت » که فرمانده لشکر هفت ابرهه عراق (ابراهيم جبودي) را زمين گير کرد.
سلام به « حاج حسين خرازي » که در برابر جنود کفر (که در رأس ان ماهر عبد الرشيد بود) ايستاد.
شلمچه يعني به گور بردن آرزوي ماهر عبد الرشيد « امروز اميديه، فردا اهواز».
شلمچه يعني قطعه اي از بهشت.
شلمچه يعني بوي سيب و قتلگاه حاج حسين خرازي، حاج حسيني که ثابت کرد يک دست هم صدا دارد.
شلمچه يعني شديدترين ضدحمله ها، از هشت صبح تا پنج بعد از ظهر، يک ريز و پي در پي، بي وقفه و بدون مهلت.
شلمچه يعني « حاج حسين متوسليان » ، جاويدالاثر نه مفقودالاثر؛ يعني زخمي شدن صدها پرستو.
شلمچه يعني حضور با شکوه و دلگرم کننده حاج ابراهيم همت در خط و هدايت عمليات.
شلمچه يعني تيپ 24 مکانيزه عراق به فرماندهي سرتيپ محمد رشيد صديق به همراه معاونش فيصل و يگانش که اسير شدند.
شلمچه يعني « غلامحسين افشردي » يا همان حسن باقري يعني تالي تلو « اسامة بن زيدِ » جوان.
شلمچه يعني مقاومت روز شانزدهم و هجدهم جندالله در منطقه که باعث شد از ساعت 12 شب، لشکر 6 مکانيزه و زرهي از منطقه جفير، کرخه نور و نزديکي هاي اهواز به سرعت عقب نشيني کنند.
شلمچه يعني عمليات بيت المقدس ، « کربلاي 3 در دي ماه 1365 ».
شلمچه يعني « سيد صمد حسيني » که بعد از سيزده سال سرش سالم پيدا شد.
شلمچه يعني: سرها بريده بيني بي جرم و جنايت، يعني دشمن متکي به سلاح و ما متکي به ايمان.
شلمچه يعني پله پله تا خدا.
شلمچه يعني پا به پاي مرگ و شانه به شانه عزرائيل.
شلمچه يعني جان را کف دست گذاشتن و تقديم دوست کردن.
شلمچه يعني معبر تا کربلا، راه قدس آزادي فلسطين و فتح ارزش ها.
شلمچه يعني گريه ي صاحب الزمان عجل الله تعالي فرجه الشريف و پرپر شدن گلهاي آفتابگردان.
شلمچه يعني ذبح شدن نازدانه هاي پسر فاطمه و تشيع جنازه هاي خورشيد ها و ستاره ها، يعني دو نيم شدن فرق ماه.
شلمچه يعني زمين تا دندان مسلح، يعني بوي مرگ و سير در ملکوت.
شلمچه يعني هبوط به اعماق زمين و صعود به ملکوت و اعلي عليين.
شلمچه يعني يک قدم تا خدا.
شلمچه يعني شلمچه، شلمچه تعريف کردني نيست بايد بودي و مي ديدي. مي ديدي که چگونه از آسمان شاباش سرخ مي باريد و پرستوها و کبوترها بي سر مي رقصيدند .
شلمچه يعني! نه ، نگوييم بهتر است. اي کاش شلمچه خودش، خودش را تعريف مي کرد.
شلمچه که گم نشده، ما گم شده ايم. شلمچه بايد ما را معرفي کند .
اي شهداء ! اجازه مي دهيد از برهوت حرف بگذريم و راحت تر حرف بزنيم.
بغض کالي راه گلويم را بسته؛ « هم مي شود گريه کنم هم نمي شود » ، غمي به سنگيني يک کوه روي دلم نشسته و پا نمي شود.
نمي خواهم احساسم را عوض کنم. دوست دارم استحاله شوم.
شهداء! من آدم بدرد نخوري هستم، سالهاست بدون گواهينامه عبوديت و زندگي، زندگي کرده ام، بارها جريمه شده ام بخاطر اشتباهات کلي و جزئي.
بار ها تصادم کرده ام.
بارها تصميم گرفته ام به شما برسم ولي « هميشه براي رسيدن به شما زود، ديرم مي شود. »
رو به روي شما ايستاده ام و با خودم حرف مي زنم، خودي که شکل ديگري شده.
اشک در چشم هايم موج مي زند و مي رقصد روي گونه هايم.
شهداء من رمانتيک حرف نمي زنم؛ کمکم کنيد عادت کنم، عادت نکنم.
اي شهداء ! اگر من شما را زودتر پيدا کردم شما مال من مي شويد و اگر شما من را پيدا کرديد من مال شما مي شوم. به هر صورت فرقي نمي کند، چه شما مرا پيدا کنيد چه من شما را، مال هم مي شويم. ولي خدا کند شما مرا پيدا کنيد.
شهداء ! خدا هوايتان را داشت، شما در حياط خلوت خدا قدم زديد تا خدا توجه اش جلب شد.
از همه خوشبخت تر بوديد و خدا شما را چيد « طوبا لکم »
کمکم کنيد تا اجازه ندهم غريبه ها به خلوت با شکوهم هجوم بياورند،
و لحظه هاي سبزم را رنگ کنند؛ زرد، سياه، کبود ...
« راستي جايي که حضور روشن خدا نباشد دوست داشتن معني ندارد »
اين روزها به طرز عجيبي مکدرم- « چتري به دست ابرها بدهيد تا باران گريه ام خيسشان نکند »- من هواي باريدن دارم « حس مي کنم، شکستني شده ام. »
من با « اودن » و « دورکيم » مخالفم.
اينقدر موتور زندگي ام جوش آورده و داغ کرده که حس مي کنم بايد قدري استراحت کنم تا اين موتور از کار نيفتد.
من يادم نبود جاده زندگي لغزنده و يخبندان است، نه زنجير چرخ و نه لوازم ايمني را با خود آورده ام و نه وسائل ضروري، من هميشه با سرعت غير مجاز حرکت کرده ام.
فراموش کردم زندگي اوتوبان نيست. توجه به گردنه ها و فراز و نشيب ها و گرش به چپ و راست نکردم.
شهداء! من منتظرم کمکم کنيد؛ « تمام دست ها براي شمارش اين انتظار کم است. »
زندگي برايم صفحه ي شطرنجي است که مرا مات کرده.
کمکم کنيد از اول بازي کنم. من قانون بازي را نمي دانستم. براي همين بازنده شدم.
راستي ! مگر تمام آدم هاي بزرگ « مثل شما » که در تاريخ بشريت تحول و تغيير ايجاد کردند فرشته بودند؟
چرا من نتوانستم، در خود تحول ايجاد کنم ؟!
من به شهيد محمد علي رجايي ايمان دارم که گفت : « همه اش نبايد ديگران سرنوشت باشند و تو سرنوشت آنها را بخواني، حالا يکبار هم تو سرنوشت درست کن و بگذار ديگران بخوانند. »
شهداء! کمکم کنيد تا سرنوشت درست کنم.
کمکم کنيد تا پيله هاي غرور، خود خواهي، غفلت و منيت را پاره کنم و پرواز کنم.
کمکم کنيد تا بقول بچه هاي جنگ (شب عمليات) نور بالا بزنم.
کمکم کنيد تا از پل هوي وهوس سربلند بگذرم.
کمکم کنيد تا از مرداب گناه رهايي يابم .
وعده ي ديدار من و شما، ملکوت.

دیگر ایتالیایی‌ها نمی‌توانند به داشتن خمیده‌ترین ساختمان دنیا یعنی برج پیزا با ۳/۹۷ درجه خمیدگی، افتخار کنند، چرا که در ابوظبی، ساخت آسمان خراشی ۳۵ طبقه، با ۱۸ درجه خمیدگی به پایان رسیده و نامش در کتاب رکوردهای گینس ثبت خواهد شد.
این ساختمان که Capital Gate نام دارد با داشتن ۷۲۸ پنل شیشه‌ای، نمایی زیبا و انحنادار دارد. این ساختمان تنها قسمتی از پروژه ساخت یک شهرک دور مرکز نمایشگاه‌های ملی ابوظبی است.

برای اینکه این ساختمان در برابر نیروی جاذبه و وزش باد و امواج زلزله تاب بیاورد، ریشه‌ای ۳۰ متری برای آن در نظر گرفته شده است.

یک هتل پنج‌ستاره و دفاتر اداری، کاربری این ساختمان است.
Capital Gate خمیده‌ترین ساختمان دنیا در دبی Capital Gate دنیا



ادامه مطلب ...

شهر مانیل - پایتخت کشور فیلیپین - مکانی است برای تحقق رویاها و اندیشه های شرکت Populous . بزرگترین فضای داخلی دنیا با گنجایش 50 هزار نفر برای اجرای همایش ها، مراسم مذهبی، فعالیت های هنری، رویداد های ورزشی و یا برگزاری هرگونه برنامه ای که توانایی جذب این تعداد مخاطب را داشته باشد طراحی شده است.
زمانی که در یک مرکز همایش و یا یک سالنِ اجرای فعالیت های هنری هستیم، ارزشمندترین نقطه برای ما مکانی است که بتوانیم بدون مزاحمت شاهد اجرای مراسم باشیم. همیشه چالش طراحی سالنی بزرگتر و بدون ایجاد مزاحمت دید برای حاضران، نکته ای است که زمینه همکاری اندیشه های معماران با محاسبات مهندسان سازه را فراهم می کند.



حالا شهر مانیل - پایتخت کشور فیلیپین - مکانی است برای تحقق رویاها و اندیشه های شرکت Populous . بزرگترین فضای داخلی دنیا با گنجایش ۵۰ هزار نفر برای اجرای همایش ها، مراسم مذهبی، فعالیت های هنری، رویداد های ورزشی و یا برگزاری هرگونه برنامه ای که توانایی جذب این تعداد مخاطب را داشته باشد طراحی شده است.



اما پاسخ طراحان به برنامه هایی با توانایی فوق بالای جذب مخاطب، امکان گنجایش ۵۰ هزار نفر دیگر در فضاهای اطراف و خالی از صندلی است. آقای Andrew James مدیر ارشد شرکت Populous معتقد است که گنجایش یکصد هزار نفری این ساختمان "موجب جابه جایی مرز های طراحی این گونه سالن ها شده است."



مهندسان و طراحان همین حالا در حال اجرا این پروژه هستند و به ساکنان شهر مانیل وعده اتمام آن را در سال ۲۰۱۴ داده اند.

به گزارش گیزمودو درهای بزرگترین بنای چوبی جهان با نام متروپل پاراسول (Metropol Parasol) در شهر سویل اسپانیا برای بازدید عموم گشوده شد.
در واقع ایده ساخت این سازه چوبی از انجا آغاز شد که طراحان سایتی که این سازه در ان قرار گرفته در ابتدا قصد ساخت پارکینگ خودرویی مناسب برای این سایت بودند که با بررسی بیشتر متوجه فضای مناسب موجود جهت این کار شدند و به ساخت این فضا برای موزه و همچنین اهداف تجاری اقدام کردند.

با نگاه اول می‌توان دریافت که فضای فوقانی این سازه بهترین مکان برای بهره بردن از چشم‌انداز محیط اطراف سایت است.



ادامه مطلب ...

این فرودگاه به طور سالیانه ظرفیت پذیرش 13 تا 25 میلیون مسافر را داراست اما نقشه های طراحی شده این امکان را می دهند تا با طرح های توسعه، این پروژه در آینده توانایی میزبانی 50 میلیون مسافر در سال را داشته باشد.
طراحی جاه طلبانه، فضای داخلی رویایی و یا محیطی هیجان انگیز. این ها واکنش ها و القابی است که در چند روز گذشته توسط علامندان به دنیای طراحی و معماری، به پروژه جدید دفتر طراحی فاستر و همکاران داده شده است.



البته مانند هر پروژه ی دیگری مخالفانی هم وجود دارند، اما این طور که پیداست همکاری وزارت کار عمومی کویت با نورمن فاستر در قدم اول بسیاری از نگاه ها را به سوی خود معطوف کرده. در ادامه مطلب می خواهیم ما هم نگاهی داشته باشیم به طراحی این فرودگاه جدید.

ابعاد ترمینال ها حکایت از بلند پروازی تیم طراحی دارد. طول هر کدام از بال های این ساختمان سه پره ۱۲۰۰ متر یا ۱.۲ کیلومتر است. وقتی به داخل ترمینال وارد شوید ارتفاع سقف در بلندترین نقطه به ۲۵ متر می رسد. سقفی که با ستون های بتونی برافراشته شده و در بعضی از قسمت ها با سایبان هایی از مواد جدید می تواند نور طبیعی روز را به صورت غیر مستقیم به داخل هدایت کند.

حجم جامد ستون های بتونی و حرکت های مواج روی سقف در کنار طراحی قسمت هایی که با این سایبان ها پوشیده شده، الهام بخش نوعی قایق سنتی کویتی به نام «داو» است. نکته ای که شاید در تلطیف هر چه بیشتر این فضای داخلی که در یکی از گرم ترین نقاط قابل سکونت کره زمین واقع شده، موثر است.

اما طراحی این فضای بسیار بزرگ برای این کشور بسیار کوچک برای چه هدفی صورت گرفته؟ موژان مجیدی مدیر اجرایی دفتر طراحی فاستر و همکاران "مقیاس طراحی این فرودگاه را نشان دهنده نگرش و دیدگاه آینده نگر برای سرمایه گذاری در زیرساخت ها و طراحی جاه طلبانه فضاها را به همان اندازه موثر و گیرا می داند."

این فرودگاه به طور سالیانه ظرفیت پذیرش ۱۳ تا ۲۵ میلیون مسافر را داراست اما نقشه های طراحی شده این امکان را می دهند تا با طرح های توسعه، این پروژه در آینده توانایی میزبانی ۵۰ میلیون مسافر در سال را داشته باشد. نکته ای که می تواند مقصد بسیاری از مسافران را تغییر دهد و یا محلی برای تجدید قوای خطوط هوایی و مسافران آن ها باشد.



ادامه مطلب ...
شنبه 30 مهر 1390برچسب:, :: 20:32 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

این برج كه دومین برج بلند دنیا نیز هست، "اویز" نام دارد كه توسط یك شركت مهندسی آلمانی در شهر كیپ تاون آفریقای جنوبی طراحی و ساخته می شود.
در تصویر زیر، دومین برج بلند دنیا به شكل صندلی را در آفریقای جنوبی مشاهده می كنید:









جمعه 29 مهر 1390برچسب:, :: 19:1 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

آسمانخراشی با 82 طبقه و با یك مشخصه منحصربه فرد: در میان انبوهی از ایوان‌ها نمی‌توان دو ایوان مشابه هم پیدا كرد و این همه تنها به لطف بهره‌گیری از تازه‌ترین فناوری‌های مربوط به عرصه طراحی و ساخت ایوان‌های موجی شكل صورت گرفته است. اینجا صحبت از آسمانخراشی است كه بتازگی پروژه ساخت آن به پایان رسیده و عنوان آسمانخراش سال 2009 را نیز از آن خود كرده است.

گرچه دنیا با پس‌لرزه‌های شدید بحران فراگیر اقتصادی دست و پنجه نرم می‌كند، اما هنوز بسیاری از صنایع به توسعه خود آن هم با تكیه بر تازه‌ترین دستاوردهای فناورانه ادامه می‌دهند. صنعت ساختمان‌سازی و مهم‌تر از آن آسمانخراش‌سازی از جمله آنهاست و اكنون كار به جایی رسیده كه رقابتی دیدنی میان سرمایه‌گذاران در این زمینه ایجاد شده است.

برگزاری رقابت بین‌المللی بهترین آسمانخراش‌ها بستر جذابی بر مقایسه و ارزشگذاری این سازه‌های عظیم است كه در تازه‌ترین دور برگزاری آن آسمانخراش Aqua در میان بیش از 300 رقیب از گوشه و كنار دنیا عنوان برترین آسمانخراش جهان را به دست آورده است. كار ساخت این برج بتازگی در شیكاگو به پایان رسیده است و گفته می‌شود یكی از فاكتورهای جدید در زیباسازی این شهر به شمار می‌آید. فاكتوری كه بیش از هر نكته‌ای در كسب این عنوان برای سازندگان و طراحان این برج به چشم می‌آید، ایوان‌های مواج و بتونی آن است كه هیچ یك از آنها شبیه دیگری نیست و در حقیقت هر یك شكل خاص خود را دارد. همین مشخصه ظاهری گویای آن است كه نگاهی به عمق این سازه، فاش‌كننده انبوه فناوری‌های به كار گرفته شده در آن خواهد بود.

 

این سازه 82 طبقه دارد و در نگاه نخست این‌گونه به نظر می‌رسد كه تمامی طبقات آن با سرعت‌های مختلفی در حال تكان خوردن هستند.

گرچه ظاهر امر نشان از یك سازه زیبا دارد، با این حال محققان طرح به این نكته اعتراف می‌كنند كه با چالش‌های متعددی در فرآیند ساخت پروژه روبه‌رو بوده‌اند.

محلی كه برای ساخت آسمانخراش در نظر گرفته شده به دریاچه میشیگان و رودخانه شیكاگو نزدیك است و این یعنی یك خطر بزرگ ناشی از بستر مرطوب برای پی و كل سازه. از همان ابتدای پروژه ضروری بود تا بستر آبی زیر محل در نظر گرفته شده برای ساخت سازه از آب تخلیه شود.

برای این منظور و فراهم آوردن شالوده‌ای مطمئن محققان گزینه‌های مختلفی را مورد بررسی قرار دادند و در نهایت انتقال آب موجود در بسترهای آبی زیر سازه به نقاط دیگر و پر كردن كانال‌های آبی با تركیباتی مشابه بتون به عنوان بهترین انتخاب در نظر گرفته شد.

ایوان‌هایی كه چالش‌برانگیز می‌شوند.

زمانی كه طراحان به دنبال ارائه سازه‌ای متفاوت هستند باید روی یك سری فاكتورهای مشخص پافشاری كرده و آنها را مبنای كار خود قرار دهند. در آسمانخراش Aqua اصلی ترین وجه متمایزكننده سازه، ایوان‌های موجی شكل آن هستند. طراحان پروژه به آنها به عنوان چالشی بزرگ نگاه می‌كرده‌اند. اما چرا چالش؟ در حالی كه هر یك از این ایوان‌ها شكل خاص خود را دارد محدودیت زمانی اصلی‌ترین مانع برای سازندگان سازه بوده است. بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی كه از پیش صورت گرفته بود هر ایوان باید تنها در مدت 4 روز بتون‌ریزی می‌شده است.

قالب‌هایی كه برای این ایوان‌ها در نظر گرفته شده بود از جنس فولاد سبك و البته مستحكمی بوده است كه به همراه صفحات فلزی انعطاف‌پذیر در مجموع قالبی قابل انعطاف با لبه‌های قابل تغییر را در اختیار سازندگان آسمانخراش قرار داده است.

این ایوان‌ها از حیث ارتفاع نیز متفاوت از هم هستند كه بیشترین آنها نزدیك به 5/2 متر است. ظاهر موجی شكل این ایوان‌ها تأثیر قابل توجهی نیز در كاهش مصرف انرژی دارد به طوری كه با ایجاد سایه در قسمت‌های زیادی از واحدهای مسكونی سازه نیاز به استفاده از سیستم‌های تهویه هوای مطبوع كاهش پیدا می‌كند و بدین ترتیب استفاده از انرژی و سوخت مورد نیاز كاهش قابل توجهی می‌یابد. در حقیقت طراحان پروژه تلاش كرده‌اند تا با تقلید از طبیعت و بهره‌گیری از مشخصه‌های عوارض موج‌دار مصرف انرژی را تا حد امكان كاهش دهند.

آسمانخراش Aqua از سوی سازمان دفاع حیوانات موسوم به PETA نیز جایزه‌ای دریافت كرده است. این جایزه صرفا به دلیل ظاهر بی‌نظم و قائده سازه اعطا شده است اما چه نكته‌ای در پشت ماجرای اعطای این جایزه وجود داشته است؟ تحقیقات نشان می‌دهد ظاهر نامنظم سازه موجب می‌شود پرندگان مهاجر تمایلی به سكنا گزیدن در آن نداشته و به نوعی از چنین سازه‌هایی هراس داشته باشند و در نتیجه حیات آنها حداقل از سوی فاكتوری به نام انسان و سازه‌های شهری چندان در معرض خطر قرار نمی‌گیرد.

البته در این سازه ردپای سایر ایده‌های فناوری سبز نیز دیده می‌شود. به عنوان نمونه بخش‌های مختلفی از این آسمانخراش از مصالح ساختمانی دوستدار محیط زیست ساخته شده و در عین حال ایستگاه‌های مخصوصی نیز برای شارژ باتری خودروهای الكتریكی در آن احداث شده است. رانندگان در این ایستگاه‌ها می‌توانند خودروهای الكتریكی خود را در اندك زمانی شارژ كنند. از آن گذشته ایوان طبقه هشتم سازه نیز متحرك بوده و در نقش یك سقف سبز عمل می‌كند.

كارشناسانی كه این آسمانخراش را بدقت مورد بررسی قرار داده‌اند، می‌گویند می‌توان درس‌های زیادی از این پروژه گرفت. این ابتكار عمل كه بتوان با جریان بتون مایع بازی كرد و آن را به شیوه‌های مختلفی در سطح پهن كرد نشان از آن دارد كه می‌توان از مصالح ساختمانی فعلی مطابق با گرایش‌های حامی محیط زیست و صرفه‌جویی در مصرف انرژی استفاده كرد.

این آسمانخراش 265 متر ارتفاع دارد و نكته جالب توجه این است كه بخش قابل توجهی از آن در حقیقت یك هتل بزرگ با 334 اتاق كوچك و بزرگ و مجهز به تازه‌ترین فناوری‌های الكترونیكی و تصویری است. بیش از 11 كیلومتر نرده‌كشی در سراسر ایوان‌های سازه نیز نشان از استفاده از حجم قابل توجهی از انواع فلزات و البته نوع سبك آنها دارد.

آسمانخراش Aqua گرچه در زمره مرتفع‌ترین سازه‌های جهان قرار نمی‌گیرد و حتی مقایسه‌ها نشان می‌دهند چهلمین آسمانخراش مرتفع در آمریكاست اما مرتفع‌ترین سازه جهان به شمار می‌آید كه طراح آن یك زن بوده است.

 

جمعه 29 مهر 1390برچسب:, :: 18:55 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

هتل مجلل بر فراز آسمان

مهندسان در تازه‌ترین دستاورد خود، هتلی مجلل در آسمان طراحی کرده‌اند. این هتل، یک کشتی هوایی عمودی و مجهز است که کاملا از زمین جداست و می‌تواند بدون هر آلودگی مسافرانش را به مکان‌های متفاوت دنیا ببرد.

روی عرشه هوانورد: یک شرکت طراحی انگلیسی به نام سیمورپاول نسخه خیال‌انگیزی از هتل‌های هوایی در آینده را ارائه کرده است، یک کشتی هوایی عمودی که با هیدروژن در هوا معلق نگاه داشته می‌شود و اترژی خود را از تابش خورشید تامین می‌کند. شرکت بزرگ کره‌ای سامسونگ از طراحان این هتل هوایی خواسته تا به دقت روی ایده این بالون لوکس کار کنند.

صبحانه در میان ابرها: مسافران این هوانورد می‌توانند برای صبحانه در آشپزخانه‌های خود گرد هم آیند که دیدی باز به مناظر بیرون دارد. این بالون لوکس یک پیشخوان صرف نوشیدنی،‌ محل استراحت،‌ چهار آپارتمان دوبلکس و یک پنت‌هاوس و همچنین پنج آپارتمان کوچک‌تر دارد.

استخر مهتاب: در استخر مهتاب، مسافران هوانورد می‌توانند از مناظر بیرون در زیر پایشان لذت ببرند و یا به عرشه بالایی بروند و در هوای آزاد قدمی بزنند.

منظره آسمان هنگام غروب: این هوانورد بی‌نظیر به مسافرانش امکان می‌دهد که هنگام غروب بنشینند و منظره‌ای را تماشا نمایند که متفاوت از زمین است و شاید بتوان گفت چندان هم بی‌شباهت به منظره‌ای از یک دنیای بیگانه نیست. در حالی که هوانورد با سرعت 100 تا 150 کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کند،‌ 14 خدمه به نیازهای مسافرین رسیدگی خواهند کرد.

پرواز در آسمان شب: تا سال 2015/ 1394 ممکن است این هوانورد به شهرهایی مثل هنگ‌کنگ راه یافته باشد. 6 نفر می‌توانند با همکاری هم و کار کردن نوبتی این هوانورد را تنها در 37 ساعت از لندن به نیویورک ببرند و یا آن را تنها در 90 ساعت از لس‌آنجلس کالیفرنیا به شانگهای چین برسانند.

 

جمعه 29 مهر 1390برچسب:, :: 17:52 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

شهری در آب ( متروپلیس دریایی )

ایده ساخت شهرهای شناور چیز جدیدی نیست و مدتی است که ذهن بشر امروز را مشغول خود ساخته است ، افزایش جمعیت دنیا و کمبود زمین برای سکونت و هزاران عامل دیگر باعث و بانی چنین طراحی ها و ایده ها می باشد ، يك طراح بلژيكي به نام " ونسان كاله باوت " (Vincent Callebaut) سازنده و طراح شهري شناور است كه آن را "ليلي‌پاد" (Lilypad) نام گذاري كرده است..............

در حقيقت اين شهر محيطي مساعد براي كساني است كه از شر يا آسيب تغييرات شديد آب و هوايي به آن پناه مي‌برند، اما بيشتر به يك شهر رويايي شبيه است تا يك جان‌پناه. اين شهر كه براي ساخت آن از طبيعت الهام گرفته شده است، براي اسكان 5 هزار نفر طراحي شده و پناهگاهي مناسب براي كساني  است كه از تاثيرات گرم شدن جهان و ديگر بلاياي طبيعي به آن پناه مي‌برند. لازم به ذکر است که زمان ساخت ان سال 2010 اعلام شد

 

اين شهر براي تامين انرژي لازم، خودكفا بوده و براي تامين انرژي از منابعي مانند باد، خورشيد و برق آبي استفاده مي‌كند. تمامي آب و غذاي موردنياز ساكنان شهر را در خود آن مي‌توان تهيه كرد و رشد داد. قرار است اين شهر در برابر تلاطم امواج 40 تا 50 فوتي مقاومت كند، اما استقامت آن در برابر گردبادهاي شديد و طوفان‌هاي بنيان‌ بسيار شديد در معرض ترديد است.

 

 شايد اين شهر بتواند به عنوان لنگرگاه برخي كشتي‌ها نيز ايفاي نقش كند و ابزاري كمكي براي سواحل و بنادر باشد. طراحي شهر شناور به گونه‌اي است كه بيشينه‌ استفاده از نور محيط براي جذب و تبديل آن به انرژي صورت گرفته است، اما داخل شهر داراي نور تنظيم شده‌اي است. ممكن است: "ليلي‌پاد" الگويي براي شهرهاي شناور‌ آينده باشد.



به نظر شما ساخت چنین شهر های در آینده دور از ذهن است ؟

جمعه 29 مهر 1390برچسب:, :: 16:18 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

این آکواریم در هتل جدید رادیسون در ساحل رودخانه SSpree و در قلب تاریخی شهر برلین قرار گرفته است.


 

این هتل با استفاده از رنگ هایی گرم و آخرین تجهیزات روز، فضای شهر جدید برلین رو به عنوان کلان شهری پویا و آشنا با طراحی روز منعکس کرده است.

این آکواریم بسیار بزرگ در مرکز لابی قرار گرفته و دارای حجم زیادی شیشه سند بلاست  می باشد و با استفاده از تغییرات ماهرانه نورپردازی برجسته به نظر می رسد .

همچنین این امکان برای مهمانان و مسافران فراهم شده که با استفاده از یک آسانسور شیشه ای به بالای آکواریم رفته و در رستورانی که بر روی سقف شیشه ای اش وجود دارد ، به صرف غذا بپردازند. بعضی از سوئیت ها و اتاق های داخلی هتل این امکان را دارند که از منظره AqueDome استفاده کرده و از آن لذت ببرند. لازم به ذکر است که دو غواص بصورت دائمی عهده دار تغذیه و ماهی ها و نگهداری از آنها می باشند .

ساخت و ساز

AqueDome با ارتفاعی برابر با 25 متر بزرگترین آکواریم دایره ای جهان می باشد که در آن آبی به حجم حدود 900000 لیتر جا می گیرد. همچنین در این آکواریم 2600 ماهی گرمسیری از 26 گونه مختلف نگهداری می شود.

AqueDome در دسامبر 2003 افتتاح شد که هزینه آن بالغ بر 12.8 میلیون یورو برآورد شده است . استوانه شیشه ای آن از اکرلیک در شرکت آمریکایی Reynolds Polymer Technology ساخته شده است.

استوانه خارجی آکواریم در محل سایت و از 4 قطعه ساخته شد. سیلندر داخلی آسانسور از نیز یک قطعه سراسری ساخته و نصب شد . AqueDome که بزرگترین استوانه شیشه ای جهان است ، از اکرلیک ساخته شده و دارای قطری بیش از 11 متر می باشد و بر روی فونداسیونی 9 متری ساخته شده است.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

مقایسه ای از برج در دست ساخت پادشاهی عربستان با برج‌های دوقلوی پتروناس در شهر کوالالامپور مالزی
و ساختمان امپایر استیت در شهر نیویورک امریکا


عربستان هم با شروع پروژه ساخت "برج پادشاهی" به کلوب کشورهای دارنده بلندترین آسمانخراش ها وارد شد. این برج که قرار است در شهر ساحلی جده ساخته شود، برای دولت عربستان بیش از ۳۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. قرار است بخش های مختلف این برج به عنوان دفاتر تجاری، منازل مسکونی و هتل مورد استفاده قرار گیرد. برج پادشاهی جده قرار است بلندترین ساختمان دنیا باشد. آنچنان بزرگ است که برج خلیفه دبی با ۸۲۸ متر ارتفاع در کنار آن یک کوتوله خواهد بود !


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


اما همانطور که شما دوستان عزیز
پ;رشین استار اطلاع دارید هم اکنون بلندترین برج دنیا، همان برج خلیفه دبی است که با ۱۶۳ طبقه و بیش از 1000 واحد مسکونی، تجاری، تفریحی و همچنین با ۸۲۸ متر ارتفاع دارد. برج خلیفه یا برج دبی آسمانخراشی است که در شهر دبی و در امارات متحدهٔ عربی قرار دارد و در حال حاضر بلندترین سازه و آسمان‌خراش ساخته شده به دست انسان در جهان ‌است. ساخت این برج از ژانویه‌ی ۲۰۰۴ (۱۳۸۲ ه.ش) آغاز شد و هزینۀ ساخت آن بالغ بر یک میلیارد و پانصد میلیون دلار برآورد شده است. این برج در روز چهارم ژانویهٔ ۲۰۱۰ (۱۴ دی ۱۳۸۸) گشایش یافت.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


برج خلیفه در ابتدا با نام "برج دبی" شناخته می‌شد اما در روز افتتاحیه توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نام آن به افتخار حاکم امارات، خلیفه بن زاید آل نهیان‎، به "برج خلیفه" تغییر کرد. برج خلیفه دارای بیش از 1000 واحد آپارتمان، ۴۹ طبقه اداری، ۴ استخر و یک کتابخانه مخصوص ساکنان است. همچنین هتل آرمانی با ۱۶۰ اتاق به طراحی جورجیو آرمانی در طبقات اولیه‌ی برج واقع است. طراحی این برج اثر شرکت آمریکایی اسکیدمور، اوینگز، مریل (SOM) و ادرین اسمیت با الهام از معماری اسلامی، طبیعت صحرا و گل Hymenocallis است. در ادامه نماهایی از برج خلیفه دبی که بزرگترین برج فعلی جهان است را می بینید.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


گروه اینترنتی پرشیـن استـار | www.Persian-Star.org


ولی طبق گفته ها که ظاهرا برج جدیدی به نام "برج پادشاهی" در عربستان با 1600 متر ارتفاع در حال ساخت است، باید دید برجی با ارتفاع 2 برابر برج خلیفه تا چه حد شگفت انگیز خواهد بود ...
 


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

جمعه 29 مهر 1390برچسب:, :: 14:11 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

شاید موضوع زیاد جدیدی نباشه و تقریبا همه ميدونند که در دبی با اون گرماي زياد حتی پیست اسکی روی برف هم وجود داره ! اگر این پیست رو ندیدین میتونید تصاویرش رو در زير مشاهده کنید.
توضيح اينكه اين اولين پيست سرپوشيده در خاورميانه در قلب بيابانهاي امارات هست كه در سپتامپر 2005 ساخته شده، این پیست اسکی که در مرکز خرید "مول امارات" واقع شده یکی از جاذبه‌های دیدنی ساخت بشر در قرن حاضر است که زیبایی‌های خاص خود را دارد. اين پيست و مركز خريد آن توسط شرکت مجيد آل فاطيم از ثروتمندان دبي اداره مي شود.

در این بیست اسکی شبانه روز چیزی حدود 30 تن برف از آسمان مصنوعی آن بر زمین می‌نشیند تا جاذبه‌ای باور نکردنی را برای بازدیدکنندگان بوجود آورد. دماي هواي داخل فضاي پيست بين 3 تا 30- درجه سانتيگراد متغير مي باشد، در حاليكه بيرون از پيست گرمای ۴۵ درجه و آفتاب داغ رو بايد تجربه كرد. فضاي اين پيست 22500 متر مربع است و با 85 متر حداكثر ارتفاع و پهناي 80 متر، كه البته اين فضا براي اسكي مي باشد و قابليت پذايرائي از 1500 اسكي باز را نيز دارد. يكي از نكات خوب اين پيست امكان اجاره وسائل اسكي از جمله لباس، چوب،... ميباشد كه ديگر نيازي به نگراني مهمانان اين پيست براي حمل و نقل وسائل اسكي نمي باشد و از سراسر دنيا سالانه مهمانان زيادي براي اسكي حتي در فصل گرم تابستان به اين نقطه سفر مي كنند. البته همين پيست چند ماه پيش میزبان مسابقات اسکی قهرمانی جهان بود كه اسكي بازان 14 كشور مشهور جهان در اين مكان حضور يافتند ! 

براستي كه انسان قادر است بر محیط تاثیر گذار باشد نه محیط بر انسان !


[تصویر: 3627.jpg]

[تصویر: 3628.jpg]

[تصویر: 3629.jpg]

[تصویر: 3630.jpg]

[تصویر: 3631.jpg]

[تصویر: 3632.jpg]

[تصویر: 3633.jpg]

 

جمعه 29 مهر 1390برچسب:, :: 10:47 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

( طولانی ترین پل آبی جهان روز پنج شنبه (12 اردیبهشت 1387 ) رسما در چین افتتاح شد )
[تصویر: po1.jpg]
به گزارش روزنامه دیلی تلگراف این پل به طول حدود 36 کیلومتر شهر جیانگ شینگ در نزدیکی شانگهای را به شهر بندری نیگبو در استان شرقی ژجیانگ متصل می کند.
گفته می شود یک میلیارد و 700 میلیون دلار برای ساخت این پل که مسیر شانگهای تا نینگبو را 120 کیلومتر کاهش می دهد هزینه شده است.
[تصویر: po2.jpg]
[تصویر: po3.jpg]
ساخت این پل حدود 4 سال به طول انجامیده است. شش مسیر عبور خودرو بر روی این پل تعبیه شده و رانندگان می توانند با سرعت 100 كیلومتر در ساعت روی پل رانندگی كنند.
[تصویر: po4.jpg]

جمعه 29 مهر 1390برچسب:, :: 10:42 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

این ساختمان که به شکل سه پایه و منحنی است طوری طراحی شده که در برابر حوادث طبیعی مقاومت لازم را داشته باشد. این ساختمان به جهت ساختاری که دارد در برابر طوفان ها و تند بادها مقاومت ویژه ای دارد. در واقع نیروی باد هنگام برخورد با ساختمان پراکنده می شود و از اثر بار این نیرو بر ساختمان کاسته می شود همچنین انحنایی که در لبه های این ساختمان وجود دارد موجب می شود که باد به آسانی از آن عبور کند.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


همچنین این ساختمان دارای باغ های آسمانی برای هر طبقه می باشد. ضمنا ظرفیت پارکینگ این مجموعه که شامل بخش های تجاری مسکونی و تفریحی است به اندازه ی 8000 خودرو است.

  1. سردار همایون قاسم‌خان والی (۱۲۸۶)
  2. علی مسیو (۱۲۸۸)
  3. میرزا ابراهیم‌خان کلانتری باغمیشه‌ای (شرف الدوله)(۱۲۸۹)
  4. رفیع الدوله (۱۲۹۲ - ۱۲۹۰)
  5. حاج عبدالغفار ناظم العداله (عدل ضرابی) (۱۲۹۵ - ۱۲۹۳)
  6. یحیی ناظم الدوله دیبا (۱۲۹۶)
  7. دکتر رفیع خان امین (۱۲۹۶)
  8. حاجی سیف (۱۲۹۷ - ۱۲۹۶)
  9. حاج حسینقلی خان جلیلی (ارفع الملک) (۱۲۹۹ - ۱۲۹۷)
  10. حاج میرزا آقا بلوری (۱۲۹۹)
  11. حاج عبدالغفار ناظم العداله (عدل ضرابی) (۱۳۰۰)
  12. میرزا ابراهیم‌خان کلانتری باغمیشه‌ای (شرف الدوله) (۱۳۰۱)
  13. احمد مشایخی (مستشار السلطنه) (از آذر ۱۳۰۲ تا شهریور ۱۳۰۳)
  14. حاج میرزا آقا بلوری (از شهریور ۱۳۰۳ تا شهریور ۱۳۰۴)
  15. عبدالحسین طباطبایی شهامیر (سردار مفخم) (از شهریور ۱۳۰۴ تا خرداد ۱۳۰۵)
  16. احمد مشایخی (از خرداد ۱۳۰۵ تا مرداد ۱۳۰۵)
  17. حاج عبدالغفار ناظم العداله (عدل ضرابی) (از مرداد ۱۳۰۵ تا شهریور ۱۳۰۶)
  18. محمدعلی تربیت (از مهر ۱۳۰۶ تا فروردین ۱۳۰۹)
  19. حاج حسینقلی خان جلیلی (ارفع الملک) (از فروردین ۱۳۰۹ تا مرداد ۱۳۱۰)
  20. میر مصطفی علامیر (از مرداد مرداد ۱۳۱۰ تا فروردین ۱۳۱۱)
  21. سرهنگ محمود غفاری (از فروردین ۱۳۱۱ تا تیر ۱۳۱۲)
  22. میرزا جلال‌الدین خان کیهان (از تیر ۱۳۱۲ تا مرداد ۱۳۱۳)
  23. حاج حسینقلی خان جلیلی (ارفع الملک) (از مرداد ۱۳۱۳ تا بهمن ۱۳۱۶)
  24. مرتضی امین (از بهمن ۱۳۱۶ تا مهر ۱۳۱۷)
  25. ابوالقاسم جهانگیری (از مهر ۱۳۱۷ تا اردیبهشت ۱۳۱۹)
  26. عبدالحمید حکیمی (از اردیبهشت ۱۳۱۹ تا تیر ۱۳۱۹)
  27. مهدی هادی (از تیر ۱۳۱۹ تا آذر ۱۳۱۹)
  28. عبدالله سررشته دار (از آذر ۱۳۱۹ تا مهر ۱۳۲۰)
  29. حاج میرزا آقا بلوری (از مهر ۱۳۲۰ تا تیر ۱۳۲۲)
  30. علی اصغر اعتصام (از تیر ۱۳۲۲ تا مهر ۱۳۲۲)
  31. اسماعیل بهادر (از مهر ۱۳۲۲ تا فروردین ۱۳۲۳)
  32. غلامرضا الهامی (از فروردین ۱۳۲۳ تا مهر ۱۳۲۴)
  33. ابوالحسن خان اقبال آذر (کفیل) (از مهر ۱۳۲۴ تا دی ۱۳۲۴)
  34. آتش بیات ماکو (از دی ۱۳۲۴ تا مهر ۱۳۲۵)
  35. عبدالله رحیمی (از مهر ۱۳۲۵ تا آذر ۱۳۲۵)
  36. مهندس هدایت‌الله کلانتری (از دی ۱۳۲۵ تا مهر ۱۳۲۷)
  37. سعید سراج میر (از مهر ۱۳۲۷ تا شهریور ۱۳۲۸)
  38. مهندس فتح‌الله موثق (از شهریور ۱۳۲۸ تا شهریور ۱۳۲۹)
  39. سعید مجتهدی (از شهریور ۱۳۲۹ تا بهمن ۱۳۳۰)
  40. محمود روحانی (از بهمن ۱۳۳۰ تا اسفند ۱۳۳۰)
  41. عبدالحسین وجدانی (از فروردین ۱۳۳۱ تا آبان ۱۳۳۲)
  42. علی نقی مولوی (از آبان ۱۳۳۲ تا فروردین ۱۳۳۵)
  43. سید مهدی نبوی (از اردیبهشت ۱۳۳۵ تا آذر ۱۳۳۶)
  44. سرتیپ محسن فرزان (از فروردین ۱۳۳۷ تا مهر ۱۳۳۷)
  45. سعید مجتهدی (از مهر ۱۳۳۷ تا شهریور ۱۳۳۸)
  46. لطفعلی قوامی (از شهریور ۱۳۳۸ تا مرداد ۱۳۳۹)
  47. مجید نسرین پور (از مهر ۱۳۳۹ تا تیر ۱۳۴۰)
  48. سرهنگ حسین وخشوری (از تیر ۱۳۴۰ تا اردیبهشت ۱۳۴۳)
  49. سرتیپ حسینقلی وکیلی (از اردیبهشت ۱۳۴۳ تا مهر ۱۳۴۴)
  50. ابولفضل ادیب (از مهر ۱۳۴۴ تا تیر ۱۳۴۵)
  51. سید علی پیشداد (از تیر ۱۳۴۵ تا مرداد ۱۳۴۶)
  52. دکتر مصطفی امیر پناهی (از آذر ۱۳۴۶ تا مهر ۱۳۴۷)
  53. دکتر محمد علی ظهیری (از آبان ۱۳۴۷ تا اسفند ۱۳۴۷)
  54. دکتر حمید وارسته (از اسفند ۱۳۴۷ تا آذر ۱۳۵۰)
  55. دکتر عبدالعلی شاهید (از آذر ۱۳۵۰ تا آذر ۱۳۵۲)
  56. سرتیپ جواد مصری (از آذر ۱۳۵۲ تا خرداد ۱۳۵۳)
  57. مهندس حسن اسکندری (از خرداد ۱۳۵۳ تا تیر ۱۳۵۴)
  58. دکتر حمید وارسته (از مرداد ۱۳۵۴ تا دی ۱۳۵۶)
  59. دکتر محمد باقر صدری (از دی ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۸)
  60. مجید اقتصاد‌خواه (۱۳۵۹ - ۱۳۵۸)
  61. محمد صادق پشمینه آذر (۱۳۶۱ - ۱۳۵۹)
  62. اسماعیل قدری (۱۳۶۲ - ۱۳۶۱)
  63. میر ولی موسوی (۱۳۶۳ - ۱۳۶۲)
  64. محسن عزتی (۱۳۶۵ - ۱۳۶۳)
  65. میر طاهر موسوی (۱۳۷۲ - ۱۳۶۵)
  66. فریدون درویش‌زاده (۱۳۷۶ - ۱۳۷۲)
  67. محمد اشرفی نیا (۱۳۷۸ - ۱۳۷۶)
  68. عباداله فتح‌الهی (۱۳۸۲ - ۱۳۷۸)
  69. سید حسین فرهنگ پور (۱۳۸۲)
  70. احتشام حاجی پور (۱۳۸۴ - ۱۳۸۲)
  71. مهندس علیرضا نوین (تا الآن - ۱۳۸۴)

مجتمع هلیا به عنوان سیتی سنترتبریز از اواخر سال ۸۸ به عنوان یک طرح مشارکتی در سطح تبریز مطرح گردید و کلنگ زنی این مجموعه در بهمن ماه سال ۸۹ توسط مقامات شهری و استانی انجام پذیرفت.

موقعیت مکانی این پروژه نسبتا مناسب میباشد و  در کیلومتر ۵ جاده تهران و در کنار شهرک سنگ تبریز در حال احداث میباشد.این پروژه  در دو فاز طراحی شده است که فاز اول آن شامل:                                     

 ۱. پارک آبی شامل سر سره ها ، تونل های آبی وانواع وسایل بازی درفضای سر پوشیده به همراه استخرهای مجزا برای بچه ها، آقایان و بانوان
 ۲. هتل ۵ ستاره با ۱۰۰ واحد سوئیت و اتاق
۳.تالار برای برگزاری مراسم
۴.رستوران های سنتی
۵. فست فود 
۶. کافی شاپ
۷. کافی نت
 ۸. فروشگاههای تجاری 
۹. سوئیتهای مجلل برای میهمانان

میباشد و در فاز دوم این پروزه که فعلا عملیات آن شروع نشده

 شركت سازه راه در نظر دارد جهت توسعه مجتمع بزرگ هليا به اماكن تفريحي اين مجتمع از جمله :  چرخ و فلك در ارتفاع ، سقوط آزاد با تدابير ايمني و ماشين سواري در پيست طبيعي و ... بيفزايد . در آينده نزديك  شاهد نوآوري هاي جديد در ساخت مجتمع بي نظير و بزرگ هليا  خواهيد بود. 

        

        

        

 

                

مساحت و مشخصات پروزه:

مساحت کلی زمین در فاز یک :۲۵۰۰۰ متر مربع

پارک آبی مردانه ۹۰۰۰متر مربع

پارک آبی زنانه:۵۵۰۰متر مربع

رستوران سنتی:۱۰۰۰متر

سالن کنفرانس و همایش:۲۷۰۰ متر

هتل ۵ ستاره ۱۲۰۰۰ متر

مجتمع تجاری :۴۵۰۰ متر

محوطه سازی ۸۰۰۰ متر

پارکینگ ۱۷۰۰ متر

فست فود ۱۷۰۰ متر

کافی شاپ ۲۰۰۰ متر

 میزان پیشرفت مجتمع هلیا:

رستوران سنتي  90 %

 

 عمليات خاكي پارك آبي زنانه و مردانه : ۹۰ %

پی ریزی پارک آبی مردانه:۷۰٪

پی ریزی پارک ابی زنانه:۳۰٪

 خاک برداری هتل ۵ ستاره هلیا:۹۵٪

 

شایان ذکر است مبلغ کل سرمایه گذاری فاز یک  ۴۸ میلیارد تومان میباشد که مدت زمان یش بینی شده برای اجرای طرح برای دو فاز ۳۰ ماه میباشد .امیدواریم با تکمیل سریع این مجموعه عظیم شاهد بهره برداری از آن در آینده نزدیک باشیم.در مورد فعال بودن پروزه نیز باید عرض کنم در زمان مراجعه بنده به محل پروزه که چند روز قبل بود دهها نفر کارگر و مهندس به جدیت مشغول کار بودند و عملیات خاک برداری قسمتهای باقی مانده نیز در حال انجام بود.

جمعه 15 مهر 1390برچسب:, :: 13:8 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

با اتمام سومين پروژه عمراني در مکه مکرمه ظرفيت مسجدالحرام به بيش از يک ميليون زائر افزايش خواهد يافت و قرار است تا سال 2012 تحولي شگرف در نوسازي خانه خدا ايجاد شود.


به گزارش مهر ، همچنين در منطقه جبل عمر براي 200 هزار زائر هتل احداث خواهد شد و در آينده اي نزديک براي سهولت دسترسي جاده الخليل در جنوب مسجدالحرام و جاده ملک عبدالعزيز به اتوبانهاي مسجدالحرام و جده - مکه وصل خواهند شد.
شيخ الحصين، رئيس شئون حرمين شريفين در مصاحبه ‌اي برنامه توسعه مسجدالحرام را تشريح کرد و گفت : در طول، 100 متر به مسجد الحرام افزوده مي ‌شود همچنين در طول نيز 150متر به صورت صحن مسجد الحرام درمي‌آيد.
در سومين بخش پروژه افزايش وسعت حرم شريف که از سوي عربستان سعودي اجرا مي‌ شود بيش از هزار هتل و بنا تخريب خواهند شد تا ظرفيت اين مکان مقدس به يک ميليون نفر افزايش پيدا کند.
در کنار بناهاي قديمي، هتلهاي پنج ستاره ‌اي همچون "مکه رويال" و "شرايتون هتل" و حتي هتلهايي که سال گذشته افتتاح شده است از بين خواهند رفت. در نتيجه اين پروژه بازسازي 300 هزار متر مربع به حياط مسجد الحرام اضافه خواهد شد.
دکتر اسامه بن فاضل البار، شهردار مکه بخشهاي مختلف اين پروژه را تشريح کرد.
در نتيجه فعاليتهاي آغاز شده، تخليه هتلها و ساختمانهاي اطراف حرم به سرعت در حال پيگيري است. به گفته وي برخي از کسبه به محلهاي ديگري منتقل خواهند شد.
در اين پروژه پلي که در طبقه دوم حرم شريف قرار دارد و به درب مروه و طبقه تراس ختم مي‌گردد تخريب مي‌شود و در کنار آن محوطه سعي قديمي تخريب و يک ساختمان چهار طبقه براي سعي احداث خواهد شد. در حين ادامه عمليات ساختماني تپه صفا که در منطقه سعي قديمي وجود دارد از بين برده خواهد شد.
در اين پروژه بخشي از بناهاي موجود در مناطق غزه، المديع، شاميه، القراره و خيابان خالد بن وليد تخريب خواهد شد. شهردار مکه مکرمه همچنين قيمت هر متر مربع زمين در اطراف حرم را 500 هزار ريال سعودي معادل 133 هزار و 300 دلار عنوان نمود.
وي افزود : براي خريد زمينهاي اطراف حرم شريف نزديک به 2 ميليارد دلار به صاحبان زمينها پرداخت خواهد شد.
دکتر اسامه گفت : پروژه وسعت بخشي حرمين شريفين تحت هدايت خادم حرمين "عبدالله بن عبدالعزيز" دو سال است که شروع شده است و اولين بخش پروژه نيز با وسعت بخشي به جمرات در منا آغاز شده بود و به اين ترتيب در هر ساعت پانصد هزار حاجي مي‌توانند بدون هيچ زحمتي رمي جمره کنند.
به گزارش روزنامه "واکيت"، چاپ ترکيه دومين بخش پروژه نيز به بهبود و وسعت بخشي به ميدان مسجد نبوي، احداث اتوپارک و وصل کردن اين مجموعه به جاده هاي اطراف عنوان کرد. با پايان يافتن اين پروژه، زائران مسجد نبوي با راحتي مي توانند اين مسجد را زيارت کنند.
دکتر اسامه گفت : پروژه وسعت بخشي مسجدالحرام را نيز از سال گذشته آغاز کرديم و اين پروژه از محوطه سعي آغاز شد. عرض محوطه سعي جديد 40 متر خواهد بود و مجموع طبقات با احتساب تراس، 4 طبقه است. ضمن آنکه يک طبقه همکف نيز براي ارتباط شرق محوطه با محوطه طواف استفاده خواهد شد.
شهردار مکه مکرمه افزود : براي حاجيان کهنسال و معلول نيز در محوطه سعي در طبقه زيرين يک محوطه 3 متري رفت و يک محوطه 3 متري برگشت تعبيه خواهد شد. در طبقات دوم و سوم نيز براي اين حاجيان راهبر برقي نصب خواهد شد و به اين ترتيب اين زائران سختيهاي گذشته را نخواهند داشت.
وي ادامه داد : اين پروژه با لحاظ تمام موازين شرعي و علمي انجام شده است و در موسم حج امسال اگر پروژه تمام نشود بخش بزرگي از آن به اتمام خواهد رسيد. بعد از اتمام پروژه بيش از 200 هزار زائر به طور همزمان مي توانند سعي کنند.
دکتر البار درباره تاريخچه پروژه‌ هاي بهبود سازي مکانهاي مقدس گفت : دولت عربستان نخستين پروژه بهبودسازي را در سال 1954 انجام داد و در سايه اين پروژه ظرفيت مسجدالحرام به 300 هزار نفر افزايش يافت. پروژه دوم در دوره ملک فهد انجام شد و ظرفيت اين مکان مقدس از 300 هزار به 630 هزار نفر افزايش پيدا کرد.
به گفته شهردار مکه مکرمه با اتمام سومين پروژه عمراني در اين مکان مقدس ظرفيت آن به بيش از 1 ميليون نفر افزايش خواهد يافت. وي همچنين گفت : در منطقه جبل عمر براي 200 هزار زائر هتل احداث خواهد شد و در آينده اي نزديک براي سهولت دسترسي، جاده خليل در جنوب مسجدالحرام و جاده شاه عبدالعزيز به اتوبانهاي مسجدالحرام و جده - مکه وصل خواهند شد.

 

کلیسای "ساگرادا فامیلیا" بزرگترین و شگفت انگیز ترین کلیسای جهان است که در ایالت کاتالان در شهر بارسلونا واقع شده است.

به گزارش بانکی دات آی آر ، نام اصلی این کلیسا گائودی است ، چرا که آنتون گائودی در سال 1852 نخستین معماری بود که ضمن طرح ایده ساخت این کلیسای عظیم ، کار ساخت آن را آغاز نمود.


"ساراگادا فامیلیا" توسط آنتونی "گائودی" طراحی شده است." گائودی" از سال 1883 کار خود را بر روی این طرح آغاز کرده و 15 سال آخر عمر خود را صرف تلاش برای این اثر بی نظیر کرده است.پیش بینی شده است که این پروژه در سال 2026 به پایان خواهد رسید.
بنابراین "گائودی" شاگردانی را برای آینده این کار در نظر گرفته بود. بعد از فوت وی در سال 1926 کار تحت نظر "دومنیک سوگرانی "ادامه یافت اما جنگ داخلی اسپانیا در سال 1936 موجب توقف کار شد. بخش هایی از این بنا در هرج و مرج های جنگ خراب شد.

طرح فعلی بر اساس نسخه بازسازی شده از نقشه مفقود شده آن است و از ایده های مدرن امروزی نیز بهره برده است. از سال 1940 است که معماران مطرحی همچون "فرانسیز کوئینتا نا"،" ایزیدر پیوگ بئودا"،" لوئیز بنتی گری" و "فرانسیز کاردونر" مسئولیت کار را بر عهده گرفتند. هر کدام از معماران بخشی از کار را بر عهده گرفته و آن را به پیش بردند.





بر اساس آماری که روزنامه ی " الپریودیکو دو کاتالنیا" اعلام کرده است، دو میلیون و بیست و شش هزار نفر در سال 2004 از این کلیسای نیمه ساخته دیدن کرده اند. این امر باعث شده است که این بنا به یکی از معروفترین و پر جاذبه ترین بناهای تاریخی در اسپانیا تبدیل شود.

اخیرا اسپانیا ، پروژه ای را در دست دارد که به واسطه آن تونل قطار سریع السیر شهری درست از زیر یکی از بخش های اصلی این بنا عبور خواهد کرد. اگرچه وزارتخانه بر این مدعاست که هیچ خطری بنا را تحدید نمی کند اما معماران بنا با این عقیده مخالفند. آن ها می گویند که هیچ تضمینی نیست که تونل بر استقامت ساختمان تاثیر منفی نگذارد.

طرح

تمام بخش های ساراگادا فامییلیا ، همانگونه که خواسته و آرزوی گائودی بود ،لبریز از سمبل های مسحیت است ." آخرین شاهکار از جایگاه مقدس عالم مسحیت " . برجسته ترین جنبه این اثر نمای دوکی مانند برج است.

در مجموع این بنا دارای 18 برج بلند است که هر کدام از آن ها به ترتیب بلندی آن بیانگر و نماینده دوازده یار حضرت مسیح، چهار کاتب انجیل و مریم مقدس است و بلندترین آن از آن حضرت مسیح (ع) می باشد.( در گزارش عملکردی که از این اثر در سال 2005 در وبسایت رسمی آن منتشر شد، طرحی که با امضای "گائودی" اخیرا به دست آمده است اشاره دارد که برج متعلق به مریم مقدس می بایست کوتاه تر از کاتبین انجیل باشد. این گزارش نیز بیان می دارد که ادامه کار به جهت نزدیکی هر چه بیشتر آن به این خواسته ،دنبال می شود. همین منبع هم چنین توضیح می دهد که سمبل های مسیحت از طریق انجیل قابل درک و شناخت شده اند.



کلیسا دارای سه سر در بزرگ خواهد بود: سر در ولادت مسیح (ع) در شرق، سر در عظمت و شکوه در جنوب( هنوز در حال تکمیل است) و سردر عشق و ایمان به حضرت در غرب.سر در ولادت قبل از توقف کار در سال 1935 ساخته شد و در بر دارنده ایده اصلی "گائودی" است . سردر عشق و ایمان سرشار از کم لطفی است. این سر در مشخصه هایی از باریکی بسیار و نازیبایی را یدک می کشد. این بخش بحث بر انگیز کاری از "جزف ماریا سابیراچ "می باشد.

داخل بنا

نقشه کلیسا متاثر از "لاتین کراس"(سمبل صلیب) است و داری پنج راهرو میباشد. گنبد سالن اصلی به 45 متر می رسد درحالیکه گنبد سالن کنار آن 30 متر است.سالن جانبی سه راهرو دارد. ستون های آن در یک فضا و چهارچوب 7.5 متری بنا شده است . البته ستون محراب در بنای "دل ویلار" قرار گرفته است و در فضای مورد اشاره واقع نشده است. سالن میانی (سالن عبوری) دارای چهار ستون مرکزی ساخته شده از سنگ آذرین و به شکل هذلولی است که خود توسط 12 بنای هذلولی دیگر که دو حلقه را شکل می دهند محاصره شده است . این بخش هم چنان در دست ساخت است.گنبد سالن اصلی حدود 60 متر و محراب کلیسا که دارای گنبدی به شکل هندسی هذلولی است معادل 75 متر است. گائودی در نظر داشت تا باز دید کنندگان هنگام ورود بتوانند طاق گنبد سالن اصلی و سالن میانی و محراب را ببینند.

ستون های داخلی این بنا طرح بی نظیری از گائودی می باشد.

سمبل های (به کار رفته در بنا)

در دکوراسیون این بنا زمینه هایی که حاوی دعاها و نیایش ها می باشد به کار رفته است. به طور مثال برج ها با کلماتی مانند "Hosanna" ،" Excelsis" و " Sanctus " تزیین شده اند. درهای بزرگ و باشکوه سر در "عشق و ایمان" مزین به کلماتی از انجیل در زبان های متفاوتی است و سر در " عظمت و شکوه" با کلماتی از "اپوستلز کرید" ( یکی از منابع دین مسیحیت) جلوه یافته است.محل و جایگاه مقدس کلیسا با مفاهیم متنوعی از جمله تقدس، پرهیزگاری، معاصی ، و مفاهیمی غیر دینی از جمله مناطقی از کره خاکی همراه شده است.

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد این بنا در سال 2026، صدمین ساگرد فوت " گائودی"، پایان خواهد یافت که البته این تاریخ از برخی جهات می تواند مورد بحث باشد و به تعویق بیفتد.

منبع : تالاب

شنبه 9 مهر 1390برچسب:, :: 17:56 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

هنگام جنگ دادیم صدها هزار دارا

شد کوچه های ایران مشکین ز چشم سارا

سارا لباس پوشید، با جبهه ها عجین شد

در فکه و شلمچه ، دارا به روی مین شد

چندین هزار دارا بسته به سر سربند

یا تکه تکه گشتند یا اسیر و دربند

شهادت...

سارای دیگری در ، مهران شده شهیده

دارا کجاست ؟ او در ، اروند آرمیده

دوخته هزار سارا چشمی به حلقه در

از یک طرف و دیگر چشمی ز خونِ دل، تر

سارا سئوال میکرد ، دارا کجاست اکنون؟

دیدند شعله ها را در سنگرش به مجنون

شهادت.........

خون گلوی دارا آب حیات دین است

روحش به عرش و جسمش ، مفقود در زمین است

درآن زمانه رفتند ، صدها هزار دارا

در این زمانه گشتند ده هزار " دارا"

هنگام جنگ دارا گشته اسیر و دربند

دارای این زمانه با بنزش رود به دربند

دارای آن زمانه بی سر درون کرخه

سارای این زمانه در کوچه با دوچرخه

در آن زمانه سارا با جبهه ها عجین شد

در این زمانه ناگه، چادر (لباس جین) شد

با چفیه ای که گلگون از خون صد چو داراست

سارا، خود از برای ، جلب نظر بیاراست

آن مقنعه ورافتاد ، جایش فوکل درآمد

سارا به قول دشمن از اُملی در آمد

دارا و گوشواره ، حقا که شرم دارد!

در دستهایش امروز، او بند چرم دارد

با خون و چنگ و دندان ، دشمن ز خانه راندیم

اما به ماهواره تا خانه اش کشاندیم

یا رب تو شاهدی بر اعمالمان یکایک

بدم المظلوم یا الله، عجل فرجه ولیک

جای شهید اسم خواننده روی دیوار

آنها به جبهه رفتند، اینها شدند طلبکار...



ادامه مطلب ...
شنبه 9 مهر 1390برچسب:, :: 17:48 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

هنگامى كه پل ترنر (Paul Turner) تهیه كننده معروف استرالیایى در طى برنامه‏اى ماهواره‏اى تحت عنوان: نوستر آداموس: مردى كه فردا را پیش‏بینى مى‏كند. خطر روزافزون ایران وانقلاب اسلامى ایران براى غرب و تمدن غربى مطرح كرد و در طى این برنامه تمام آنچه را كه نوسترآداموس در بیش از 390 سال پیش از آن تاریخ »آگوست 1989م« پیشگوئى كرده بود منتسب به ایران كرد؛ هیچ سیاستمدارى حرف وى را چندان جدى نگرفت؛ چرا كه موقعیت ایران در سال 1989، نه تنها به هیچ وجه مناسب نبود؛ بلكه به واسطه جنگ تحمیلى و عواقب ناشى از آن و تحریمهاى شدید اقتصادى بسیار شكننده و حساس بود.

لیكن پس از به واقعیت پیوستن واقعه یازدهم سپتامبر در آمریكا كه اتفاقاً در فیلم به صراحت به آن اشاره مى‏شود (وقوع دو انفجار مهیب و عظیم در New City) همگان شگفت‏زده و نگران شدند؛ به نحوى كه رئیس‏جمهور نه چندان باهوش آمریكا، پس از وقوع این حادثه به تبعیت از نوسترآداموس، ایران را هم یكى از »محورهاى شرارت« در جهان معرفى كرد و از این طریق بر وحشت و ترس عمیق هیأت حاكمه آمریكا از ایران صحّه گذاشت.

در این مقاله سعى نگارنده بر آن نیست كه بر پیشگوئیهاى نوسترآداموس صحّه بگذارد یا از آن دفاع كند و یا به هر طریق ممكن آن را خزعبلاتى هذیان‏گونه جلوه دهد؛ بلكه حداكثر كوشش نگارنده بر آن است كه دیدگاه غرب و تمدن غربى نسبت به پیشگوئیهاى شگفت‏آور نوسترآداموس را مورد بررسى و مداقه قرار داده و این پیشگوئیها را كه اغلب درباره ایران یا كشورهاى اسلامى بوده؛ مورد بررسى قرار دهد.

 البته بایستى در نظر گرفت كه بدون شناخت این پیشگوى كبیر نمى‏توان حساسیتهاى انسان غربى نسبت به انسان شرقى را شناخت؛ چرا كه اغلب سیاستمداران و متفكران غربى عمیقاً به ستاره‏شناسى، طالع‏بینى و آینده‏نگرى همراه با ادبیات رمزى (Occult) معتقدند و حتى نظریه‏پرداز معروف هاروارد؛ یعنى ساموئل هانتینگتون نیز تئورى برخورد تمدنها The clash of) (civilizations را از نوسترآداموس به عاریت گرفته است.

پیشگویى نوسترآداموس درباره واقعه یازدهم سپتامبر و تأثیر شگرفى كه بر نگرش و فرهنگ آمریكایى گذاشت مى‏تواند منجر به تحولى اساسى نسبت به دیدگاه غرب درباره انقلاب اسلامى ایران شود، همانكه نباید به سادگى از كنار آن گذشت.

  «... آسمان، در چهل و پنج درجه (مختصات جغرافیایى نیویورك؟!) خواهد سوخت، آتش به شهر جدید (New City)، نزدیك مى‏شود.»

جالب‏ترین نكته در مورد پیشگوئیهاى نوسترآداموس آن است كه وى به ندرت نام كشورى را به صراحت و آشكارا ذكر مى‏كند، حال آنكه در مورد ایران (Parsia) به صراحت عنوان مى‏كند كه ایران، جهان را تسخیر خواهد كرد:«ایران از طریق آناتولى، فرانسه و ایتالیا را فتح خواهد كرد و بالاخره ایران باعث وقوع جنگ جهانى سوم خواهد شد.»
 بنابراین، در گام نخست بایستى نوسترآداموس را بیشتر و بهتر بشناسیم و راز و رمز تأثیرگذارى وى بر تمدن غربى را از این طریق دریابیم.

میشل دونوسترادام Michel) (De Nostradame كه بیشتر با نام لاتین خود؛ یعنى نوسترآداموس (Nostr Adamus) شناخته شده است؛ در روز چهاردهم دسامبر سال 1503 م. در ناحیه سن رمى فرانسه متولد شد.

خانواده وى از شجره پزشكى یهودى و ایتالیایى الاصل بود. پدر بزرگ وى در شكل‏گیرى و تربیت نوسترآداموس نقش اساسى داشته و آموزه‏هاى اشراقى مكتب كابالیست‏ها را مستقیماً به وى تعلیم داده است.

 نوسترآداموس در سن 22 سالگى از دانشگاه بسیار معتبر آن روزگار فرانسه، یعنى "مون‏پلیه" در رشته پزشكى فارغ‏التحصیل شد و براى نجات بیماران از بیمارى مرگ سیاه یا طاعون، بلافاصله مشغول به كار شد.
 شاوینى، پیرو و مفسر معروف نوسترآداموس مى‏نویسد كه وى سه سال تمام بر روى نخستین اشعار وحى‏آمیز خود كه از آینده و رویدادهاى آن خبر مى‏آورد كاركرد و در سال 1555م. دفترى را - كه در بر گیرنده بیش از سیصد پیشگویى شعرگونه بود - به پسرش سزار هدیه كرد.

 سپس در سالهاى بعد مجموعه كاملى از شعرواره‏هاى نوسترآداموس در 1000 قطعه؛ یعنى 10 سانتورى كه هر سانتورى مشتمل بر 100 قطعه بود، را منتشر شد.

نوسترآداموس بر خلاف شایعات واهى و عبثى كه پیرامون شیطان‏پرستى و خداستیزى به وى نسبت داده‏اند، فردى عمیقاً مؤمن و پاى‏بند به مذهب كاتولیك به بود و در نامه‏اى به پسرش صریحاً متذكر مى‏شود كه:
«... و از زمانى كه اراده ذات خداوند متعال بر این قرار گرفته كه تو فقط در نور طبیعى و در این نقطه زمین به دنیا بیایى... از آنجایى كه برایم ممكن نیست نوشته‏اى را به صورت رسمى و كامل برایت به ارث بگذارم؛ چون بر اثر بى‏عدالتى و گذشت زمان نابود خواهد شد...؛ چون كه همه چیز تحت اختیار و سلطه قادر متعال و خداوند یكتا قرار دارد.»
 
در واقع او با این عبارات، صریحاً اشاره به عدم اصالت ادبیات رمزى علم اخترشناسى و طالع‏بینى نموده است و همه اراده‏ها را موكول به خواست و اراده خداوند متعال مى‏نماید.

بررسى پیشگوئیهاى نوسترآداموس درباره "جهانى شدن انقلاب اسلامى ایران"

«شاهزاده عرب، مریخ، خورشید، ناهید، شیر، حكومت كلیسا را از طریق دریا از پاى در خواهد آورد، از جانب ایران (پرشیا) بیش از یك میلیون پرهیزگار به بیزانس و مصر، به سوى شمال هجوم خواهند آورد.»

«از كشور عربى خوشبخت (در منطقه غنى و ثروتمند اعراب) شخصى قدرتمند و مسلط بر شریعت [حضرت] محمد(ص) زاده خواهد شد، اسپانیا را به دردسر انداخته و بر گرانادا (غرناطه) مستولى مى‏شود. از طریق دریا بر مردم نیكوزیا ظفر خواهد یافت.»
«مرد مشرقى از محل استقرار خویش خارج خواهد شد، براى دیدار فرانسه از كوه آپونین خواهد گذشت، از فراز آسمان، از برف‏ها، دریاها و كوهها گذر خواهد كرد و همگان را با عصایش مضروب خواهد كرد...»

ادبیات رمزآلود، واژه‏اى است كه به بهترین نحو مى‏تواند عمق معانى شعرواره‏هاى نوسترآداموس را بیان كند؛ چرا كه طبق نظر اغلب مفسران معروف نوسترآداموس؛ یعنى اریكاچیتهام، گى بوحك و ژان شارل دو فن برون، حداقل وقایع ذیل را مى‏توان بدون هیچ شك و تردیدى از میان شعرواره‏هاى رمز آلود نوسترآداموس بر شمرد:

آتش‏سوزى بزرگ لندن در سال 1666م. اعدام چارلز اول، روى كارآمدن حكومت مذهبى كرامول در انگلستان، وقوع انقلاب فرانسه، انقلاب روسیه، رویارویى استالین و تروتسكى پس از مرگ لنین، اضمحلال رژیم شوروى، اعدام لویى شانزدهم و مارى آنتوانت، به قدرت رسیدن ناپلئون و انتخاب لقب امپراتور توسط وى، به قدرت رسیدن هیتلر و رژیم نازى، به قدرت رسیدن موسولینى در ایتالیا و ژنرال فرانكو در اسپانیا، ترور كندى، سقوط شاه ایران و وقوع انقلاب اسلامى در ایران، رهبرى امام خمینى(ره) از فرانسه - او دقیقاً عنوان مى‏كند كه رهبر ایران از فرانسه باعث سقوط شاه ایران مى‏شود - ، وقوع حادثه یازدهم سپتامبر و آتشى كه در برجهاى دوقلوى شهر جدید (نیویورك) ایجاد مى‏شود و بسیارى از حوادث تاریخى دیگر از سالهاى 1555 میلادى به بعد كه حدوداً 450 سال را دربر مى‏گیرد.
"دو محاصره،
در گرمایى سوزان، انجام مى‏گیرد.
آن مرد،
از فشار تشنگى،
به خاطر دو فنجان مملو از آب،
كشته مى‏شود.
دژ نظامى، مملو مى‏شود،
و یك آرمانگراى كهنسال [امام خمینى (ره)]
نشانه‏هاى نیرا (سرزمین ایران) را
به اهالى ژنو [سازمان ملل متحد]
نشان خواهد داد."
رهبر پاریس،
اسپانیاى بزرگ را اشغال مى‏كند،
كشتیهاى جنگى
در برابر مسلمانان [محمدى‏ها] كه از پارتیا [ناحیه‏اى در ایران] و مدیا [ناحیه‏اى در ایران] برخاسته‏اند، مى‏ایستند. آن مرد، سیكلاد [اروپا] را تاراج مى‏كند، و آنگاه انتظارى بزرگ در بندر یونان حكمفرما مى‏شود.

در مجموع نوسترآداموس به این موضوع به صراحت اشاره مى‏كند كه ایران (پارت، نیرا، پرشیا، مدیا) با كمك مسلمانان سراسر جهان، از جمله كشورهاى عربى و مخصوصاً سوریه، عربستان سعودى و لیبى حكومت مقتدرى را تشكیل مى‏دهند و پس از جنگى مذهبى كه هسته آن از لبنان شروع مى‏شود و عمدتاً بر علیه اسرائیل است، جهان را به تسخیر خود درمى‏آورند و سپس جنگى جهانى و عظیم رخ خواهد داد و جهان نابود خواهد شد.

در هنگامه دمیدن خورشید،
آتش بزرگ، دیده خواهد شد؛
صدا و روشنایى،
در امتداد شمال، ادامه خواهد یافت.
در میانه كره خاك،
مرگ و آواى مرگ، شنیده خواهد شد؛
مرگ از درون سلاحها،
آتش و خشكسالى
آنان را به انتظار خواهند نشاند.
در خاتمه، این سرزمین به واسطه جنگ جهانى سوم نابود و نامسكون خواهد شد.

سرزمین مسكونى،
از سكنه خالى خواهد شد؛
براى به دست آوردن سرزمینها،
جدال و اختلاف شدیدى درمى‏گیرد؛
قلمروها به مردانى سپرده خواهد شد؛
كه از غرور و سربلندى تهى خواهند بود.
سپس، براى برادران بزرگ،
نفاق و مرگ
پیش خواهد آمد.

و از چنین برمى‏آید كه ایران، جهان را ابتدا از طریق حمله به تركیه (و مقدونیه) به تصرف خود درخواهد آورد:

شب در آسمان، مشعلى رو به خاموشى، دیده خواهد شد. در مركز رن، جنگ و خشكسالى به بار مى‏آید، كمك خیلى دیر مى‏رسد. پرشیا (ایران) حمله آورده و ماگدونیا و در جاى دیگر مى‏گوید: (مقدونیه) را به محاصره درمى‏آورد.
تو اى فرانسه!
اگر،
از آبهاى لیگوریا گذر كنى؛
خود را،
در میانه دریا و جزایر،
در محاصره خواهى یافت؛
و پیروان محمد،
در برابر تو خواهند ایستاد.
و همچنین
تو، اى دریاى آدریاتیك!
استخوان خران و اسبان را
خواهى جوید

و باز مى‏گوید:

آن مرد،
با سلاحها و آتش درخشان،
در نزدیكى دریاى سیاه،
از پرشیا براى تسخیر ترابوزان
خواهد آمد.
فاروس و میتیلن به لرزه در خواهد آمد؛
خورشید،
دریاى آدریاتیك را كه مملو از اجساد اعراب است؛
روشن خواهد كرد.

و سپس نوسترآداموس، عواقب جنگ اتمى و نابودى تدریجى جهان به واسطه جنگ جهانى سوم را شرح مى‏دهد:
 
«كسوفى در پیش خواهد بود كه از زمان آفرینش گیتى تا زمان مرگ و مصائب حضرت مسیح و از آن زمان تا به امروز هرگز رخ نداده است و جهان چنین ظلمتى به خود ندیده است...»

كه در این مورد آیات مربوط به قیامت در سوره قیامت به ذهن انسان تداعى مى‏شود:
"فإذا برق البصر و خسف القمر و جمع الشمس و القمر یقول الإنسان یومئذ أین المفرّ.
هنگامى كه بینایى خیره مى‏گردد، و ماه فرو مى‏رود، و خورشید و ماه گرد هم آیند، آن روز انسان مى‏گوید: به كجا فرار كنم؟ "

«مرد والامقامى از تبار عرب به زودى پیش خواهد تاخت. از سوى اهالى بیزانس به او خیانت خواهد شد. از شهر قدیمى رودس به پیشواز او خواهند آمد، از جانب هانگرى [مجارستان] متحمل آزار بسیار خواهد شد.»

« در حوالى دریاى آدریاتیك بر اثر توفانى عظیم، كشتى غرق مى‏شود و زمین به لرزه درآید و به سوى آسمان پرتاب مى‏شود و دوباره فرو مى‏افتد؛ در مصر جنبش پیروان محمد افزایش مى‏یابد و پیكى به (آن سوى مرزها) فرستاده مى‏شود تا خبر را اعلان كند.»

«... شهرها آلوده و كثیف گشته، باعث اعتراض و شرمسارى زیادى خواهد شد، و تاریكى و جهل فقط با درخشش نور از بین مى‏رود و با تغییراتى حكومت جهل و ظلمت پایان خواهد یافت...»

رهبرى اصلى مشرق زمین با شورشهاى زیادى روبرو خواهد شد، كه اكثراً از طرف شمالى‏ها و غربى‏هاى مغلوب شده است، كه عده‏اى كشته و برخى مورد آزار قرار گرفته‏اند و بقیه در حال گریزند و فرزندانشان كه از زنان متعددى هستند، زندانى شده‏اند.

م.پ. ادوارد در كتاب خود در باب پیشگوئیهاى نوسترآداموس نقل مى‏كند كه سانتورى هشتم، قطعه 6 مربوط به وقوع جنگ جهانى سوم است:

«... جنگ و خونریزى براى مرتبه سوم حتمى است؛ آتش به حدى است كه دریاها به جوش مى‏آید و از دولت‏ها فقط دو دولت و از جهان فقط نیمى باقى مى‏ماند...»

شاهزاده لیبیایى [كه نماینده حكومت ایران است] در غرب به قدرت خواهد رسید، یك فرانسوى از اعراب به شدت مكدر خواهد شد، دانشمند ادیب [ادبا] خود را با اوضاع وفق خواهند داد، زبان عرب بر فرانسه پیشى مى‏گیرد...»

در نزدیكى سوربن جهت حمله به مجارستان
قهرمانى از اهالى برودها [سیاه‏پوستان] به آنان هشدار خواهد داد.
رهبر بیزانس، سالون از اسلاوینا،
آنان را به شریعت محمد[(ص)] در خواهد آورد.

همچنین نوسترآداموس در چنین مى‏سراید كه:
« امپراتورى مقدس به آلمان خواهد آمد؛
پیروان اسماعیل جایگاه بى‏مانع خواهند یافت.
آدمهاى نادان همچنان خواستار كارمانى [شریعت كهنه] هستند. تمامى حمایت كنندگان [محمد»ص«] سراسر گیتى را خواهند پوشاند.»

بنابراین، نوسترآداموس در اغلب سانتورى‏ها از جمله سانتورى 5 نسبت به فتح جهان به وسیله شریعت حضرت محمد(ص) به غرب و تمدن غربى هشدار مى‏دهد و به جهانیان اعلام مى‏كند كه روزى مسلمانان به رهبرى ایران و تمدن ایرانى بر جهان مسلط خواهند شد كه این بى‏شك در پیوند با گسترش و جهانى شدن انقلاب اسلامى ایران است.

منبع :

 

ماهنامه موعود - شماره 37

جمعه 8 مهر 1390برچسب:, :: 17:49 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**
پنج شنبه 7 مهر 1390برچسب:, :: 19:0 ::  نويسنده : داود**مهندس ساختمان**

 می دونی میخوام چی کار کنم

                         می دونی میخوام کجا برم   

                  میخوام برای کفترا یه خورده گندم ببرم  

                         اونجا که گنبدش طلاست  

                            با کفتراش پر بزنم    

                              

                            دوسش دارم امامم  

                           در خونشو در بزنم  

                          بعضی شبا تو خونمون   

                            بابا به مادرم میگه 

                             

                          میخوام برم امام رضا   

                           بخدا دلم تنگ دیگه 

                          بابام میگه امام رضا   

                          مریضا رو شفا میده 

                           

                دوای درد مردمو از طرف خدا میده

             میخوام برم به مشهدو یه هفته اونجا بمونم

                توحرم امام رضا نماز حاجت بخونم

                         بهش بگم امام رضا

                          

                          مریضارو شفا بده

                دوای درد مردمو از طرف خدا بده

                  آقاجون میخوام بیام به مشهدت

                      به طواف کفترای گنبدت

                           

                    براشون یه کیسه گندم بیارم

                     خبر از دردای مردم بیارم

                     بهشون بگم برام دعا کنن

                   اونقدر تا که تورو رضا کنم

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید کاش حرف دل ما ذکر خوش مهدی بود قصه محفل ما صحبت یامهدی بود کاش بین همه معجزه هایت یارب جمعه ای معجزه آمدن مهدی بود
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان و آدرس انتظار حاضر dadigood.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






                    


ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 137
بازدید دیروز : 27
بازدید هفته : 137
بازدید ماه : 571
بازدید کل : 214028
تعداد مطالب : 97
تعداد نظرات : 25
تعداد آنلاین : 1